Auto trading: Wat is het en hoe werkt het?

Auto trading: Wat is het en hoe werkt het?

Het gebruik van auto trading systemen, ook wel algoritmische handel of geautomatiseerde handel genoemd, stelt handelaren in staat om nauwkeurige regels op te stellen. Deze regels worden gebruikt om het instappen en uitstappen van trades te bepalen. Eenmaal geprogrammeerd, worden deze automatisch door een computer uitgevoerd.

Het is voor investeerders en handelaren mogelijk om systemen voor automatisch handelen te creëren, waarmee computers transacties kunnen uitvoeren en controleren. Dit gebeurt op basis van regels voor instap, uitstap en beheer. Hierdoor is het mogelijk om een ​​deel van de emotie die gepaard gaat met handelen te verminderen. Transacties worden namelijk automatisch geplaatst wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dit is een van de belangrijkste voordelen van strategie automatisering.

Inhoudsopgave

Wat is auto trading

Auto trading verwijst naar geautomatiseerde software die financiële markten analyseert en transacties uitvoert namens beleggers. Deze software wordt vaak een handelsrobot genoemd en wordt door online handelaren gebruikt om hun handelsstrategieën te automatiseren.

Er zijn veel verschillende soorten automatische handelsplatforms beschikbaar, waaronder Thriven en vele andere. Elk type automatische handelssoftware werkt op verschillende manieren en handelaren moeten degene kiezen die het beste bij hun handelsvoorkeuren past.

De meest bekende automatische handelsstrategieën

Dit zijn enkele van de automatische trading strategieën:

Momentum- en trend-based strategie

Deze strategie is gebaseerd op het idee dat prijzen de neiging hebben om in dezelfde richting te blijven bewegen zodra ze beginnen te bewegen. Het momentumgedeelte van de strategie kijkt naar de snelheid van prijsbewegingen en probeert instapmomenten te kiezen. Het trendgedeelte van de strategie kijkt of de markt omhoog, omlaag of zijwaarts beweegt en probeert instapmomenten te kiezen op basis van de richting van de algemene trend.

Arbitragestrategie

Arbitrage is het gelijktijdig kopen en verkopen van effecten, grondstoffen of valuta op verschillende markten of in derivatenvormen om te profiteren van verschillende prijzen voor dezelfde asset. Arbitrage bestaat als gevolg van marktinefficiënties en is vaak een risicoloze manier om winst te maken.

Een arbitrage handelaar kan bijvoorbeeld een effect op de ene markt kopen en het vervolgens onmiddellijk verkopen op een andere markt waar de prijs hoger is. Als de arbitrage handelaar dit snel genoeg kan doen, kan hij profiteren van het prijsverschil.

Mean Reversion-strategie

Een mean reversion-strategie is een strategie die probeert te profiteren van prijsbewegingen die terugkeren naar het gemiddelde prijsniveau. Dit type strategie wordt vaak gebruikt door investeerders en handelaren die geloven dat prijzen de neiging hebben om in cycli te bewegen en dat extreme prijsbewegingen meestal worden gevolgd door een terugkeer naar het gemiddelde prijsniveau.

Auto trading

Hoe werkt auto trading

In wezen is auto trading een soort handel waarbij de handelaar geen echt werk hoeft te doen. In plaats daarvan hoeft de trader alleen enkele basisparameters in te stellen en de software doet de rest. Dit omvat zaken als het kiezen van welke activa je wilt verhandelen, wanneer je ze wilt verhandelen en hoeveel je ze wilt verhandelen.

Er zijn een aantal verschillende softwareprogramma’s voor auto trading via een crypto bot, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde basisprincipe. Je maakt eenvoudig je account aan voor de software, stort wat geld en laat de software zijn werk doen.

De software gebruikt dan zijn algoritmen om voor je te handelen en kan daarbij winst maken. Er is natuurlijk geen garantie dat je geld zult verdienen met auto trading, maar het sluit veel risico’s uit.

Auto trading en handmatig handelen

Auto trading is het proces waarbij computers worden gebruikt om automatisch aandelen of andere effecten te verhandelen, zonder menselijke tussenkomst. Handmatige handel daarentegen is het proces van het handmatig plaatsen van transacties via een broker of handelsdesk.

Het belangrijkste verschil tussen automatisch traden en handmatig handelen is dat bij auto trading de computer al het werk voor je doet. Dit omvat het vinden van handelsmogelijkheden, het analyseren van de markt en het plaatsen van transacties. Bij handmatige handel moet je al deze dingen zelf doen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan auto trading omdat het de emotie uit het handelen kan halen. Wanneer je handmatig transacties plaatst, kan je worden beïnvloed door je emoties, wat kan leiden tot het nemen van slechte beslissingen. Bij auto trading neemt de computer alle beslissingen voor je, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat emoties je transacties beïnvloeden.

Automatisch handelen kan ook sneller zijn dan handmatig handelen. Wanneer je handmatig transacties plaatst, kan het zijn dat je lang moet wachten om een goede entry of exit te plaatsen. Met auto trading kan de computer vrijwel onmiddellijk handelen.

Meer lezen over algoritmes?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Auto trading
Auto trading

Meer lezen over algoritmes?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Auto trading voordelen en kansen

Dit zijn enkele voordelen van auto trading:

 • Automatische handel kan je helpen kansen in de markt te benutten die je anders misschien niet had kunnen benutten.
 • Auto trading kan je helpen transacties sneller en nauwkeuriger uit te voeren dan wanneer je dit zelf zou doen.
 • Geautomatiseerde handel kan je tijd vrijmaken, zodat je je kan concentreren op andere aspecten van je leven of onderneming.
 • Het kan je helpen je portefeuille te diversifiëren en meer risico te nemen zonder dat je extra uren hoeft te besteden aan het zelf controleren van je posities.
 • Automatisch traden kan je een consistente inkomstenstroom opleveren als je een goede strategie kan vinden en je daaraan kunt houden.

Auto trading nadelen en risico’s

 • Je kan geld verliezen als de markt crasht of als je broker failliet gaat.
 • Automatische handelssystemen zijn niet perfect en kunnen fouten maken.
 • Het kan zijn dat je geen controle hebt over je transacties en dat je een transactie niet kan beëindigen wanneer je dat wil.
 • Automatische handelssystemen kunnen duur zijn.
 • Mogelijk kan je geen gerenommeerd en betrouwbaar automatisch handelssysteem vinden.

Dit zijn slechts enkele van de risico’s en nadelen verbonden aan het gebruik van een automatisch handelssysteem. Het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen voordat je besluit er al dan niet een te gebruiken.

Auto trading in crypto: wat je moet weten

Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, lijkt auto trading misschien een ingewikkeld en ontmoedigend vooruitzicht. Het is echter eigenlijk vrij eenvoudig: auto trading is gewoon een computerprogramma gebruiken om automatisch cryptocurrencies te kopen en verkopen volgens vooraf bepaalde parameters. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen in de volatiele wereld van crypto, maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je begint.

Eerst moet je ervoor zorgen dat je een gerenommeerd en betrouwbaar autohandelsplatform gebruikt. Er zijn veel oplichters, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen en alleen platforms te gebruiken die een goede reputatie hebben.

Ten tweede moet je je bewust zijn van de risico’s. Bitcoin en andere cryptocurrency zijn zeer volatiel en prijzen kunnen zeer snel stijgen of dalen. Dit betekent dat je winsten net zo snel kunnen verdwijnen als ze verschenen. Auto trading kan je helpen te profiteren van prijsbewegingen, maar je moet je bewust zijn van de risico’s voordat je begint.

Ten slotte moet je een goed begrip hebben van de markt en hoe deze werkt voordat je begint met auto trading. Dit houdt ook in dat je weet welke factoren de prijzen kunnen beïnvloeden en dat je grafieken en andere gegevens kan interpreteren. Op deze wijze kan je zien of een trading strategie goed is. Zonder deze kennis zal het erg moeilijk zijn om te beoordelen of automatische handel voor jou werkt.

Waarom auto trading in crypto veel kansen biedt

1. Crypto is een van de meest volatiele asset-klassen ter wereld. Dit betekent dat er meer mogelijkheden zijn voor handelaren om winst te maken.

2. De cryptomarkt is 24/7 open, wat handelaren meer mogelijkheden biedt om te handelen.

3. Er zijn veel emoties betrokken bij het verhandelen van cryptocurrencies, wat kan leiden tot meer winstgevende transacties.

4. Er zijn veel verschillende beurzen en portemonnees beschikbaar voor het verhandelen van cryptocurrencies, waardoor handelaren meer opties hebben.

5. Cryptocurrencies zijn nog een nieuwe asset-klasse, wat betekent dat er veel ruimte is voor groei en ontwikkeling.

6. Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, waardoor traders meer opties hebben om uit te kiezen.

7. Cryptocurrencies worden (nog) niet gereguleerd door overheden, waardoor ze volatieler en riskanter zijn.

8. De prijzen van cryptocurrencies worden vaak beïnvloed door nieuws en geruchten, wat handelaren meer mogelijkheden biedt om te profiteren.

Hoe beoordeel je of een automatische handelsstrategie goed is

Als het gaat om auto trading, is er geen onfeilbare manier om te beoordelen of een strategie goed is of niet. Er zijn echter bepaalde criteria die kunnen worden gebruikt om je te helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen.

Sommige dingen die je misschien wil overwegen, zijn onder meer:

 • Hoe goed presteert de strategie onder verschillende marktomstandigheden?
 • Hoe gemakkelijk is de strategie te implementeren en te monitoren?
 • Wat is het winstpercentage van de strategie?
 • Heeft de strategie een grote hoeveelheid kapitaal nodig om succesvol te zijn?
 • Hoeveel tijd en inspanning is er nodig om de strategie vol te houden?

Door al deze factoren in overweging te nemen, ben je beter in staat om te beoordelen of een bepaalde automatische handelsstrategie al dan niet geschikt voor je is.

Ontdek kansen in crypto

Schrijf je in voor crypto tips, exclusieve kortingen, marktupdates en meer via dit formulier.

Crypto handel
Crypto handel

Ontdek kansen in crypto

Schrijf je in voor crypto tips, exclusieve kortingen, marktupdates en meer via dit formulier.

Meer gerelateerde artikelen

Crypto bot

Crypto bots en crypto automatisering door Thriven

Lees over de crypto bots en automatiseringen van Thriven. Bepaal of automatisch beleggen of auto trading met een crypto bot bij jou past.
Automatisch investeren in crypto

Automatisch investeren in crypto: Waarom automatiseren werkt

Lees over automatisch investeren in crypto. Dit artikel bespreekt de 4 belangrijkste methoden voor automatisch beleggen in crypto.
Bybit crypto bot

Bybit crypto bot: Hoe gebruik je een Bybit bot?

Lees over de Bybit crypto bot. Bybit biedt een DCA en Grid toolbox bot. Ontdek de voordelen, risico's en een alternatieve crypto bot.