Crypto bots en crypto automatisering door Thriven

Crypto bots en crypto automatisering door Thriven

De cryptomarkt heeft afgelopen jaren een enorme stijgingen gezien in prijs en in het aantal investeerders. Helaas zijn er ook genoeg investeerders die verliezen hebben gerealiseerd omdat prijzen regelmatig hard dalen. Het is namelijk erg lastig om te timen wanneer het juiste moment daar is om crypto te kopen of te verkopen. Velen hebben daarom gekozen voor crypto automatisering om de juiste timing over te laten aan slimme systemen. Een greep uit deze systemen is een crypto bot voor automatisch handelen, of een Dollar-Cost-Averaging (DCA) tool om automatisch te investeren in Bitcoin of altcoins.

Inhoudsopgave

Waarom investeren in crypto

De Bitcoin is gemiddeld meer dan 100% per jaar gestegen. Er zijn weinig investeringen die zoveel rendement hebben opgeleverd over een langere periode. Velen vinden echter dat crypto te veel risico geeft, omdat de geschiedenis van crypto veel dalingen kent. Een kleine groep beleggers probeert te profiteren van de volatiele aard van crypto door te profiteren van zowel stijgingen als dalingen. Zij zien momenten van crypto prijsstijgingen om winsten in Euro’s te realiseren. Daarentegen beschouwen zij perioden van crypto prijsdalingen als kansen om meer crypto te vergaren, en zo bij opvolgende prijsstijging extra rendement te behalen.

Waarom crypto beleggingen en handelingen automatiseren

Er zijn handelaren en beleggers die van crypto trading hun werk hebben gemaakt. Zij kijken de hele dag naar prijsbewegingen en proberen aan de hand van strategieën de markt te voorspellen. Het is echter maar een zeer klein percentage dat winstgevend zal handelen. Een onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat 97% van de day traders geld verliest.

Omdat winstgevend handelen zo complex is, de crypto markt 24/7 open is en de meeste mensen geen tijd hebben om intensief bezig te zijn met de markt, gebruiken velen een vorm van automatisering. Een aantal redenen waarom men kiest voor automatiseringen in crypto, waaronder een crypto bot, zijn:

 • Tijdbesparing: Handelaren en beleggers zullen veel tijd besparen doordat ze met automatisering gebruik kunnen maken van regels en systemen die hun strategie uitvoert. Er is geen constante monitoring vereist door degene die de automatisering gebruikt. Hierdoor kan die belegging of trading strategie 24/7 worden uitgevoerd.
 • Consistentie: Door gebruik te maken van een crypto bot of automatisch investeringssysteem, wordt een strategie consistent uitgevoerd. Een cryptomarkt kan erg volatiel zijn, waardoor het voor handmatige handelaren moeilijk wordt om een strategie of plan uit te blijven voeren. Succes op de lange termijn is nauw verbonden aan consistentie in de cryptomarkt.
 • Snelheid: Handmatige handelaren kunnen de snelheid van een systeem zoals een crypto bot meestal niet bijbenen. Binnen nanoseconden kan een handeling worden uitgevoerd, terwijl de markten constant in de gaten worden gehouden.
 • Emoties: Positieve resultaten kunnen flink onderuitgehaald worden door menselijke emoties. In een volatiele markt liggen impulsieve beslissingen op de loer. Het automatiseren van handelingen haalt de emotionele aspecten weg. Crypto trading bots en algoritmen voeren namelijk transacties uit aan de van gedefinieerde regels.

Manieren van automatiseren bij Thriven

Om te genieten van de voordelen van automatiseringen in crypto, heeft Thriven verschillende systemen ontworpen. Deze worden hieronder uitgebreid uitgelicht. Ben je benieuwd naar de systemen van Thriven in verhouding tot andere partijen? Bekijk ons artikel om te bepalen wat de beste crypto trading bot voor jou is.

1. Smart Dollar Cost Averaging (Smart DCA)

Het eerste systeem is Smart Dollar Cost Averaging (Smart DCA), welke investeringen in crypto automatiseert en koop- en verkoopmomenten optimaliseert. Voor we Smart DCA uitleggen, starten we bij Dollar Cost Averaging (DCA) in crypto.

DCA: Hoe het werkt

Met Dollar-Cost-Averaging (DCA) investeert een belegger regelmatig een vast bedrag, ongeacht de prijs. Over tijd heen zal een belegger een gemiddelde prijs per aandeel betalen, welke regelmatig lager is dan wanneer een belegger al zijn kapitaal in één keer had geïnvesteerd op een bepaald moment. Het grote voordeel is dat het risico van eenmalig investeren wordt onderuitgehaald door DCA.

Voordelen DCA

 • Een mogelijk lagere gemiddelde kostprijs per activa waarin je investeert;
 • Het voorkomen van emotionele factoren in beleggingen door korte termijn prijsschommelingen te negeren;
 • Het behalen van lange termijn beleggingsdoelen door eenvoud en periodieke karakter

Risico’s DCA

 • DCA is minder effectief in een constant stijgende markt. Een belegger had dan beter eenmalig kunnen inkopen aan het begin van de beleggingsperiode;
 • DCA werkt niet in een dalende markt, omdat de gemiddelde kostprijs per activa juist hoger zal zijn dan wanneer al het geld op later tijdstip zou worden geïnvesteerd;
DCA crypto bot

De risico’s van DCA tackelen

Omdat we bij Thriven zelf de risico’s van DCA hebben meegemaakt, wilde we deze proberen op te lossen via automatisering. Hiervoor hebben we de missende aspecten van DCA toegevoegd om een slimme DCA-strategie te ontwikkelen genaamd Smart DCA. De problemen zijn op de volgende manieren getackeld door het systeem van Thriven:

 • Koopmomenten optimaliseren: De DCA strategie gebruikt de periodiek ingelegde gelden direct om crypto activa te kopen. De Smart DCA strategie van Thriven neemt de huidige markttrend mee om te bepalen of het wel een goed moment is om de crypto activa te kopen. Hierdoor kan het zo zijn dat de gelden niet direct worden gebruikt om de crypto activa te kopen. Met name in een dalende markt is dit voordelig.
 • Profiteren van dalende markten: Naast het beter timen van koopmomenten door onze strategie, gebruiken we de huidige markttrend om geschikte verkoopmomenten te bepalen. Het geautomatiseerde proces van Thriven verkoopt op deze momenten alle crypto activa voor een stablecoin die gelijk is aan de Dollar. Het verkopen van de crypto activa, zoals Bitcoin, is voornamelijk zinnig als de trend verandert van stijgend naar dalend. De vrijgekomen gelden die nu in stablecoin zitten, kunnen op een later moment weer gebruikt worden om de crypto activa terug te kopen. Hierdoor eindigt een gebruiker met meer cryptomunten, en profiteert hiervan bij een stijgende trend.

Smart DCA via Thriven

Smart Dollar Cost Averaging (Smart DCA) is een automatische handelsstrategie van Thriven die, zoals hierboven uitgelegd, de risico’s van DCA probeert te tackelen. Daarnaast maakt Thriven het mogelijk om automatisch periodiek te beleggen in Bitcoin via automatische bankafschriften. Hierdoor kan je bijvoorbeeld na je salaris investeren in crypto, zonder zelf handelingen uit te voeren.

Het doel van Smart DCA is om DCA (periodiek investeren) in zowel een stijgende als dalende markt te verbeteren. Het grootste verschil tussen DCA en Smart DCA is dat Smart DCA zowel koopt en verkoopt, op een geautomatiseerde manier. Omdat Smart DCA een handelsstrategie is, is het niet strikt noodzakelijk om periodiek in te leggen. Er kan ook gebruikt worden van de strategie met een initiële inleg. Echter, de voordelen van DCA vallen weg zonder periodieke inleg, waardoor er meer kans is op schommelingen in behaalde rendementen op de lange termijn.

Hieronder wordt Smart DCA opgesomd:

 • Met Smart DCA van Thriven investeer je automatisch periodiek van je bankrekening in crypto. Je kan zelf instellen hoeveel en hoe regelmatig je investeert;
 • Het systeem van Thriven zal ervoor zorgen dat je koopmoment van crypto wordt geoptimaliseerd aan de hand van de (stijgende) markttrend;
 • Tot slot zal de strategie van Thriven ervoor zorgen dat je crypto automatisch wordt verkocht voor stabelcoin (Euro’s) aan de hand van de (dalende) markttrend.

Automatisch beleggen in crypto?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Crypto bot

Automatisch beleggen in crypto?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

2. Automatisch handelen (Auto Trading)

Het tweede systeem is automatisch handelen (Auto Trading), welke handelingen automatiseert in crypto trading. Voor we Auto Trading uitleggen, starten we bij het bewaren van crypto in een wallet (HODL).

HODL: Hoe het werkt

HODL, wat staat voor Hold On for Dear Life, is een strategie die erop neerkomt dat een belegger crypto aankoopt en niet meer verkoopt. Dit geldt ook als de volatiele cryptocurrency grote stijgingen of dalingen ondervindt. Het gaat er bij HODL dus om dat een belegger zijn investering lang vasthoudt en niet de markt probeert te overtreffen met handelen of verkopen op hogere prijzen.

Voordelen HODL

 • Aanhangers van deze strategie geloven in de lange termijn stijging van de onderliggende crypto activa. Hiervoor hoef je niet verkopen;
 • De HODL-strategie voorkomt emotioneel gedrag bij prijsstijgingen of prijsdalingen. Hierdoor kunnen verliezen worden voorkomen;
 • Er is geen ervaring en kennis nodig van crypto trading, wat voor velen verliezen kan opleveren.

Nadelen HODL

 • Het volatiele karakter van de cryptomarkt zorgt voor veel koop- en verkoopkansen voor crypto assets. Hier wordt nooit van geprofiteerd met de HODL-strategie. De cryptomarkt kent lange dalingen, bear-markets genoemd. Dit kan leiden tot langdurige verliezen;
 • Sommige crypto activa zullen nooit stijgen, waardoor een groot risico voor aanhangers van de HODL-strategie ontstaat.
Bot crypto automatiseren

De nadelen van HODL tackelen

Na het meemaken van een aantal lange bull- en bearmarkten, waarin crypto stijgt of daalt, hebben we de risico’s van HODL zelf meegemaakt. Er zijn veel momenten waar wij geloven dat je beter kan handelen dan niets doen. Daarnaast geloven wij als Thriven in het voortbestaan van een aantal crypto assets, maar lang niet alle Altcoins. De problemen van de HODL-strategie worden op de volgende manieren getackeld door het Auto Trading systeem van Thriven:

 • Koop- en verkoopmomenten benutten: De Auto Trading van Thriven zorgt ervoor dat koop- en verkoopmomenten voor jouw crypto automatisch worden bepaald en uitgevoerd. Dit gebeurt via de algoritmes van Thriven die zijn ontwikkeld door verschillende experts met meer dan 20 jaar ervaring. Met deze systemen worden de crypto activa op je wallet op bepaalde momenten verhandeld, om te kunnen profiteren van zowel stijgende als dalende markten. Het doel is om meer crypto activa voor gebruikers te verkrijgen. We geloven er namelijk in dat men profiteert van meer crypto activa als de markt zal stijgen.
 • Ondersteunen van ‘bewezen’ crypto active: We geloven bij Thriven niet in alle alternatieve cryptocurrency, Altcoin genoemd. Er kan natuurlijk veel rendement behaald worden met deze kleine coins, maar er zijn ook genoeg gevallen geweest waar ze nooit meer in prijs omhoog zijn gegaan. Om deze reden ondersteunen we met de Auto Trading systemen van Thriven enkel Bitcoin en Ethereum.

Automatisch handelen (Auto Trading) via Thriven

Auto Trading, of automatisch handelen, is een geautomatiseerd systeem van Thriven dat het mogelijk maakt om de crypto op jouw wallet te verhandelen via onze algoritmes. Hiermee probeert de specifieke crypto bot te profiteren van zowel prijstijgingen als prijsdalingen van de onderliggende crypto asset. Een gebruiker stort via de uitgebreide onboarding crypto op zijn of haar wallet, en sluit zich aan bij het Thriven systeem. Vervolgens worden alle handelingen geautomatiseerd.

Het doel van Auto Trading is om meer cryptocurrency te vergaren Euro waarde te maximeren. De achterliggende gedachte is dat de prijs van de crypto activa op de lange termijn stijgt en daarmee eveneens de Euro waarde. De crypto activa die Auto Trading van Thriven ondersteunt, zijn Bitcoin en Ethereum.

Hieronder wordt Auto Trading opgesomd:

 • Met Auto Trading van Thriven handel je automatisch in Bitcoin of Ethereum vanaf je eigen crypto wallet. Het doel is om meer cryptocurrency te vergaren Euro waarde te maximeren;
 • Het systeem van Thriven zorgt ervoor dat er automatisch wordt ingespeeld op dalingen bij een verwachte prijsdaling van Bitcoin of Ethereum;
 • Tot slot zal de strategie van Thriven ervoor zorgen dat er automatisch wordt ingespeeld op stijgingen bij een verwachte prijsstijging van Bitcoin of Ethereum.

Auto Trading in crypto?

Lees over Auto Trading; de strategieën voor BTC en ETH die HODL (niet verkopen) probeert te verbeteren.

Auto Trading in crypto?

Lees over Auto Trading; de strategieën voor BTC en ETH die HODL (niet verkopen) probeert te verbeteren.

Gehele automatisering in crypto: Het totaalplaatje

Met Smart DCA en Auto Trading zijn de meeste handelingen binnen de cryptomarkt geautomatiseerd. Met Smart DCA kan je namelijk slim investeren vanaf je bankrekening in crypto activa. Daarnaast kan je met Auto Trading op een geautomatiseerde manier automatisch handelen met jouw crypto.

Deze twee producten kunnen gebundeld gebruikt worden, om optimaal gebruik te maken van geautomatiseerd beleggen en automatisch handelen via een crypto bot. Vanaf het Plus abonnement zijn beide producten beschikbaar. Liever eerst je crypto portfolio opbouwen via Smart DCA? Dan kan je in het Starter pakket al beginnen vanaf een ingelegd kapitaal van €0.

Hoe je start vanaf €0

Auto trading Thriven
 • Kies je abonnement

  Je kan kiezen tussen 3 pakketten via abonnementen.

 • Registreer en onboard

  Volg de stappen en ga aan de slag met de onboarding.

 • Ontvang begeleiding

  Word lid van de community en krijg de begeleiding uit je pakket.

 • Beleg & trade automatisch

  Geniet van slim beleggen (smart DCA) of automatisch handelen.

Meer gerelateerde artikelen

Crypto bot

Crypto bots en crypto automatisering door Thriven

Lees over de crypto bots en automatiseringen van Thriven. Bepaal of automatisch beleggen of auto trading met een crypto bot bij jou past.
Automatisch investeren in crypto

Automatisch investeren in crypto: Waarom automatiseren werkt

Lees over automatisch investeren in crypto. Dit artikel bespreekt de 4 belangrijkste methoden voor automatisch beleggen in crypto.
Bybit crypto bot

Bybit crypto bot: Hoe gebruik je een Bybit bot?

Lees over de Bybit crypto bot. Bybit biedt een DCA en Grid toolbox bot. Ontdek de voordelen, risico's en een alternatieve crypto bot.