Crypto trading: kan het winstgevend zijn?

Crypto trading: kan het winstgevend zijn?

Je hebt vast succesverhalen gehoord van mensen die vroeg investeerden en tegen hoge prijzen verkochten om miljoenen dollars te verdienen. Iedereen betreedt de cryptocurrency-industrie met de bedoeling geld te verdienen, maar niet iedereen slaagt. Omdat men niet volledig begrijpt hoe ze kunnen profiteren van crypto trading, geven veel mensen het op of verliezen ze geld.

De cryptomarkt is nog in ontwikkeling en heeft nog een lange weg te gaan. Er komen meer individuen in het bedrijf naarmate de waarde van crypto-activa stijgt. Deze nieuwkomers proberen altijd te begrijpen hoe ze kunnen profiteren van cryptocurrencies. Het goede nieuws is dat er verschillende op crypto inkomstenstromen zijn. Hieronder onderzoeken we het genereren van crypto-inkomsten door crypto trading in meer detail.

Index

97% van de daghandelaren verliest geld

Minder dan 1% van de day traders verdient volgens een studie echt geld en meer dan 97% van hen verliest na verloop van tijd geld. Een daghandelaar zal op een van de twee manieren proberen te profiteren. Een day trader zal een asset kopen als hij denkt dat het in waarde zal stijgen of als hij merkt dat het stijgt en denkt dat het die dag in waarde zal stijgen. Ze zullen echter geld verliezen wanneer ze de asset verkopen als de waarde ervan daalt. Makkelijk te begrijpen!

Door deze fouten verliezen de meeste traders geld.

 • Slechte of geen educatie
 • Zwakke handelsmentaliteit
 • Geen handelsplan
 • Gebrekkig handelssysteem

Risico’s en valkuilen van crypto trading

Risico’s van crypto trading

Het belangrijkste gevaar dat gepaard gaat met crypto trading is de volatiliteit ervan. Ze zijn speculatief en hebben een hoog risico, dus het is van cruciaal belang dat je zich bewust bent van de gevaren voordat je begint met handelen.

Ze zijn onstabiel

Scherpe en abrupte prijsbewegingen kunnen het gevolg zijn van onverwachte verschuivingen in het marktsentiment. Cryptocurrency waarden dalen soms scherp met honderden of zelfs duizenden dollars.

Ze worden niet gecontroleerd

Op dit moment hebben noch regeringen, noch centrale banken enige regelgeving met betrekking tot cryptocurrency. Ze zijn echter onlangs begonnen om steeds meer aandacht te krijgen. Het is bijvoorbeeld de vraag of ze moeten worden gecategoriseerd als een handelsartikel of een vorm van virtueel geld.

Ze zijn vatbaar voor fouten en hacken

Hacks, menselijke fouten en technische gebreken kunnen niet allemaal volledig worden vermeden.

Ze kunnen worden beïnvloed door stopzetting of forks

Hard forks en exit scams zijn twee extra gevaren die verband houden met altcoin trading. Voordat je in deze producten met een hoger risico handelt, moet je je bewust worden van deze gevaren. Als je tijdens een hard fork geen nauwkeurige prijsstelling van de onderliggende markt ontvangt, kan de handel worden beïnvloed. Hard forks kunnen aanzienlijke prijsvolatiliteit veroorzaken.

Valkuilen van crypto trading

Hier is een lijst met gevaren voor crypto trading om op te letten:

 • Volatiliteit negeren
 • Niet begrijpen dat transacties onomkeerbaar zijn
 • Geen onderzoek doen
 • Daghandel of overmatige handel
 • Je geheime sleutel weggeven (zelfs per ongeluk)
 • Het gebruik van tweefactorauthenticatie voorkomen
 • Een kwaadwillende dApp toestaan ​​om je tokens te gebruiken
 • Onbewust investeren in een multilevel marketing of Ponzi-schema
 • Het plegen van de “rug pull” scam
Crypto trading

Risicomanagement bij crypto trading

Er is geen zekerheid dat er bij het handelen in cryptocurrencies geen slechte dingen met je zullen gebeuren. Negatieve gebeurtenissen omvatten transacties die resulteren in het tegenovergestelde van wat je wilde, vreemde prijsstijgingen, fouten en nog veel meer onaangename gebeurtenissen. Elke trader die in cryptocurrencies handelt, doet dit met een bepaalde vorm van risico. Omdat ze vaak gebruikmaken van hefboomwerking, hebben crypto futures traders de neiging om meer risico’s te nemen. Risicomanagement legt een beoogde risicobeheer strategie voor de handel vast. Het beschermt je tegen de negatieve effecten van je trading en houdt je verliezen onder controle. Hieronder volgen enkele technieken voor risicomanagement:

Begin met een goede trading strategie

Trading die alleen op intuïtie of onderbuikgevoel gebaseerd is, is een van de grootste handelsblunders die je kunt maken. Hoewel het waar is dat je op deze manier enig succes kunt behalen, kan het alleen maar een kwestie van toeval zijn en niets anders. Om je risico te minimaliseren en consistente resultaten te krijgen, heb je een goede strategie nodig.

Investeer enkel wat je kan veroorloven om te verliezen

Het feit dat veel handelaren ten onrechte denken dat er niets met hen kan gebeuren en dat ze alles onder controle hebben, zorgt ervoor dat ze dit belangrijke onderdeel van het handelen missen.

Waarom zou je je aan deze regel houden? Omdat je, om het simpel te zeggen, je kapitaal zou kunnen verliezen. Bovendien zal handelen met geld dat je niet kunt missen, spanning en mentale stress brengen, wat je beoordelingsvermogen kan beïnvloeden en ervoor kan zorgen dat je extra fouten maakt. Aangezien de markt voor cryptocurrency onstabiel is, kan het wijs zijn om een ​​klein deel van je beschikbare kapitaal te investeren.

Bereken consequent je risk-reward verhouding

De risk-reward verhouding vergelijkt het verwachte risico en de winst van een transactie. De risk-reward verhouding van een transactie moet vóór uitvoering worden geëvalueerd. je kiest eerder voor een succesvolle transacties als je de mogelijke beloning kunt afwegen tegen het risico.

Gebruik stop loss-orders

De stop loss-order helpt bij het definiëren van een exit punt. Wanneer een trade tegen je voorspelling ingaat, minimaliseert dit je verliezen. Je zult uiteindelijk verliezen ervaren en er is niets dat je kunt doen om ze te voorkomen. Door elke keer dat je trade een stop loss-order te gebruiken, kan je de verliezen beperken. Met stop-losses kan je voorkomen dat je transacties te snel afsluit en potentiële winsten misloopt. Ze beschermen je ook tegen het nemen van onjuiste beslissingen als gevolg van emotionele handel en het vervallen tot cognitieve vooroordelen.

Kansen in crypto trading

Crypto trading is riskant en heeft nadelen, maar aan de andere kant biedt het een lijst met kansen die je goede winsten kunnen opleveren, indien correct uitgevoerd.

Meer informatie via een intake?

Plan een vrijblijvende intake met Meyade van 15 minuten en kom meer te weten over de mogelijkheden bij Thriven.

Crypto trading
Crypto trading

Meer informatie via een intake?

Plan een vrijblijvende intake met Meyade van 15 minuten en kom meer te weten over de mogelijkheden bij Thriven.

Day trading

Met deze handelsmethode worden posities op dezelfde dag geopend en gesloten. Bij het aangaan van een dergelijke transactie is het doel van een handelaar om winst te boeken tijdens intraday prijsschommelingen in cryptocurrency. Beleggers gebruiken vaak technische indicatoren om de beste tijden te bepalen om een ​​transactie voor een bepaalde cryptocurrency in en uit te gaan.

Range trading

Traders vertrouwen ook op doorgewinterde experts, die dagelijks support en resistance levels bieden. Een resistance level is een prijs die hoger is dan de huidige prijs, aangezien “resistance” verwijst naar een mogelijk maximum tot waar de prijs kan stijgen. Een “Support” -level is altijd lager dan de huidige prijs. Zoals een level waaronder de prijs naar verwachting niet zal dalen

Scalping

In deze handelsbenadering wordt een groter handelsvolume gebruikt om winst te genereren. Zelfs als er gevaar is, neemt een verstandige trader de marge vereiste en andere belangrijke voorschriften in acht om negatieve handelsresultaten te voorkomen. Scalpers onderzoeken het cryptocurrency activum, de historische patronen en het volume voordat ze beslissen over een entry- en exit.

Trading at a High Frequency (HFT)

Quant traders gebruiken een soort algoritmische handelsbenadering genaamd HFT. Dit houdt in het creëren van crypto trading bots en algoritmen die een snelle entry tot en exit uit een cryptocurrency activum bieden. Dergelijke bots vereisen de ontwikkeling van gecompliceerde marktideeën en een solide basis in wiskunde en informatica. Als gevolg hiervan zouden ervaren handelaren er meer van profiteren dan nieuwkomers.

Dollar-Cost Averaging

Het is belangrijk om te begrijpen dat het timen van de markt erg moeilijk is bij het ontdekken van de ideale entry- en exit punten in de cryptomarkt. Dollar Cost Averaging is een verstandige strategie om te investeren in cryptocurrencies (DCA). DCA is de term voor terugkerende vaste beleggingen. Door deze methode te gebruiken, kunnen beleggers de moeizame taak van markttiming vermijden en rijkdommen op de lange termijn creëren.

De exit-strategie kan echter een uitdaging zijn in de DCA-benadering. Het vereist het onderzoeken van trends in de sector en het begrijpen van marktcycli. Het lezen van technische grafieken kan ook helpen bij het bepalen wanneer je moet vertrekken. Alvorens een beslissing te nemen, moeten cryptocurrency investeerders de oversold en overbought gebieden in de gaten houden.

Automatisch traden versus handmatige traden

Automatisch traden

De techniek om softwareprogramma’s (ook bekend als crypto trading bots) te gebruiken om namens iemand anders virtuele valuta te kopen en verkopen, staat bekend als automatisch handelen. Deze computersoftware is ontworpen om te reageren op veranderingen in de markt en handel op het ideale moment mogelijk te maken. Bovendien elimineert geautomatiseerde crypto trading het risico en de emotie die gepaard gaat met het handmatig kopen en verkopen van cryptocurrencies. Voor meer informatie, lees je hier wat de beste crypto trading bot voor jou kan zijn.

De meeste geautomatiseerde crypto trading platforms zijn nog steeds gebaseerd op API’s, ondanks enkele recentere crypto bots die smart contracts gebruiken en rechtstreeks op de Blockchain werken. Het woord “API” staat voor een applicatie programmeer interface, waarmee je account verbinding kan maken met een cryptocurrency-exchange, zodat deze namens je posities kan openen en sluiten op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Houd er rekening mee dat een handelsplatform kosten rekent, zogeheten trading fees. Lees hier wat de goedkoopste crypto exchange is.

Meer lezen over algoritmes?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Auto crypto trading
Auto crypto trading

Meer lezen over algoritmes?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Handmatig traden

In tegenstelling tot geautomatiseerde handel, waarbij computerprogramma’s transacties uitvoeren op basis van vooraf bepaalde formules, verwijst handmatige handel naar de procedure waarbij een handelaar zelf posities opent en sluit. Handelsterminals worden gebruikt door degenen die zich bezighouden met manueel traden, zodat ze alle relevante informatie kunnen verzamelen. Ze hebben ook de mogelijkheid om meldingen in te stellen om ervoor te zorgen dat ze geen potentiële winstmogelijkheden missen. Zonder toestemming van de handelaar gaat de deal niet door.

De kracht van automatische handelsoplossingen

Het gebruik van automatisch handelen heeft verschillende voordelen die kunnen worden gerealiseerd:

Eliminatie van emoties

Wat men ook beweert, het is moeilijk om emoties buiten de handel te houden. Je gebruikt je zuurverdiende geld immers om een ​​spel te spelen. Het is niet meer dan logisch om een ​​emotie te associëren met de mogelijkheid deze te verliezen. Het gaat om handel, opwinding of misschien een overmatige emotie kan je in de problemen brengen. Een voortijdige duik in een transactie kan je honderden dollars aan gemiste winst kosten. Overmatige inspanningen om verliezen goed te maken kunnen soms een aanzienlijk nadeel zijn. Crypto trading bots nemen alle emoties weg.

Handelen op basis van externe factoren wordt geëlimineerd

Aangezien elke transactie doorgaans gecodeerd moet worden bij het gebruik van algoritmische software, kunnen handelaren voorkomen dat ze overhaaste beslissingen nemen op basis van slecht zakelijk of economisch nieuws of uit FOMO (angst om waardevolle activa te missen). Transactiefouten met snelle vingers, zoals het onbedoeld weglaten van een nul op een verkooporderprijs, kunnen worden vermeden door algoritmische trading te gebruiken.

Het biedt mogelijkheden voor backtesten

Back-testing in de handel is de praktijk van een belegger die op zoek is naar begeleiding uit het verleden. Door historische marktgegevens te gebruiken, kan je deze techniek gebruiken om te bepalen of een bepaalde crypto trading strategie succesvol zal zijn op basis van eerdere prestaties. In plaats van te speculeren en misschien geld te verliezen, kan je die strategie automatiseren voor de toekomst.

Ontdek Smart DCA

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Auto crypto trading
Auto crypto trading

Ontdek Smart DCA

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Meer gerelateerde artikelen

Crypto bot

Crypto bots en crypto automatisering door Thriven

Lees over de crypto bots en automatiseringen van Thriven. Bepaal of automatisch beleggen of auto trading met een crypto bot bij jou past.
Automatisch investeren in crypto

Automatisch investeren in crypto: Waarom automatiseren werkt

Lees over automatisch investeren in crypto. Dit artikel bespreekt de 4 belangrijkste methoden voor automatisch beleggen in crypto.
Bybit crypto bot

Bybit crypto bot: Hoe gebruik je een Bybit bot?

Lees over de Bybit crypto bot. Bybit biedt een DCA en Grid toolbox bot. Ontdek de voordelen, risico's en een alternatieve crypto bot.