FAQ voor automatisch handelen

FAQ voor automatisch handelen

Algemeen

Algemeen

Met automatisch handelen, ook wel algoritmisch handelen genoemd, gebruikt men een algoritme om automatisch in- en uitstap momenten te bepalen. Deze signalen worden verzonden naar een handelsaccount op een handelsbeurs waar de orders worden uitgevoerd. 

Om mee te doen met het automatisch handelen via Thriven, kies je eerst een abonnement. Na het afsluiten van een abonnement, helpen we je met het openen van een handelsaccount op een van onze ondersteunde handelsbeurzen. Vervolgens begeleiden we je met het storten van crypto op jouw handelsaccount en het koppelen van onze automatische handelsstrategieën. Ben je geïnteresseerd in automatisch handelen en wil je graag een intakegesprek inplannen, klik dan hier. Om direct te starten of meer informatie te vinden over onze verschillende abonnementen, klik dan hier.

Nee, Thriven heeft geen toegang tot jouw (crypto)gelden. Tijdens het koppelen van onze automatische handelsstrategieën aan jouw handelsaccount, bepaal je zelf waar je toestemming voor verleent. Je zal ons geen toestemming hoeven te verlenen om gelden voor jou bij te storten of op te nemen. Daarnaast hoef je ons nooit toestemming te vragen om zelf gelden op te nemen of te storten. Dit betekent dat jij ten alle tijden de volledige controle hebt over je eigen gelden.

Ja, het is mogelijk om cryptocurrencies die je al reeds bezit te storten op je eigen handelsaccount. Als je nog geen cryptocurrencies bezit, dan kunnen we je begeleiden bij de aankoop hiervan. Houd er rekening mee dat we niet met alle cryptocurrencies handelen via onze automatische handelsstrategieën.

Over het algemeen is er geen ‘beste moment’ om te investeren. Het timen van de markten is namelijk extreem lastig, vooral als nieuwkomer in de financiële wereld. Echter, op basis van het verleden en diverse studies, kan de volgende conclusie worden getrokken: De tijd dat je in de markt zit, is belangrijker dan het moment wanneer je instapt. Dit betekent dat beleggen voor de lange termijn meer waarde heeft dan het plannen van het perfecte instapmoment.

Ja, onze automatische handelsoplossing is zo ontwikkeld dat iedereen kan meedoen. Aangezien het aanmaken van een handelsaccount, het aankopen van cryptocurrencies en het koppelen van onze automatische handelsstrategieën voor sommigen toch ingewikkeld kan zijn, bieden wij handleidingen en video’s aan. Mocht je er toch niet uitkomen, dan kunnen we je altijd helpen via onze helpdesk. Bij een Platinum of Diamond abonnement verzorgen we een persoonlijke onboarding om je te begeleiden bij elke stap.

Nee, het is niet vereist om een masterclass te volgen als je gebruik wilt maken van onze automatische handelsstrategieën. Mocht je echter meer informatie willen over investeren en beleggen in cryptocurrencies, (automatisch) handelen of het samenstellen van een portfolio, dan raden we je aan om de bijbehorende masterclass te volgen. Je kan je hier aanmelden voor een masterclass.

Om mee te doen heb je enkel een laptop/desktop nodig en 20 minuten tijd. Tijdens onze onboarding begeleiden we je bij elke stap.

Algoritmes

Algoritmes

Onze handelsstrategieën ondersteunen BTCUSD (Bitcoin), ETHUSD (Ethereum) en BTCUSDT (Tether) als handelsparen.

Onze automatische handelsoplossing maakt gebruik van een combinatie van verschillende handelsstrategieën. Deze handelsstrategieën zijn op een unieke wijze ontwikkeld door ons team met decennia aan ervaring in verschillende financiële markten. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van statistische analyses, trendindicatoren en pyramiding om handelsinstellingen en instap en uitstap momenten te bepalen. Bij het ontwikkelen van deze strategieën wordt er data uit het verleden gebruikt om de algoritmes te optimaliseren.

Onze automatische handelsstrategieën zijn geoptimaliseerd aan de hand van historische data om de risico’s van het handelen te minimaliseren en het rendement te maximaliseren. Het optimaliseren van de handelsstrategieën is een continu proces, omdat er meer data beschikbaar komt naarmate de tijd vordert en de algoritmes daardoor steeds beter kunnen worden.  

Een belangrijk onderdeel van onze handelsstrategieën, is de functie die de trend in de markt probeert te identificeren. Deze functie is er ook om verliezen van specifieke trades te beperken in het geval dat de trend tegen de open positie van het algoritme ingaat. Op basis van historische gegevens hebben de handelsstrategieën de maximale drawdown in het verleden aanzienlijk kunnen beperken. Hoewel we er altijd naar streven om risico’s te minimaliseren, moet je er rekening mee houden dat handelen nooit zonder risico zal zijn. 

PLATO, Juno en Calypso zijn de merknamen van onze diensten die het mogelijk maken om automatisch te handelen. 

PLATO is een acroniem voor Proactive Logical Assistant for Trading Operations. Het is de naam van onze automatische handelsoplossing die handelssignalen omzet in een handelsacties op een handelsbeurs. 

Juno is de naam van ons algoritme dat is ontworpen om te handelen op het BTCUSD- en BTCUSDT-handelspaar, terwijl Calypso handelt op het ETHUSD-handelspaar. Juno en Calypso gebruiken een combinatie van handelsstrategieën om handelsinstellingen en instap of uitstap momenten te bepalen. Deze worden vervolgens doorgestuurd naar PLATO om de orders uit te voeren. 

Abonnement

Abonnement

Je kan via deze link een abonnement afsluiten voor onze handelsoplossing. Na het kiezen van de tier die bij je past, kan je een account aanmaken en het abonnement afsluiten. Indien je meer informatie wilt over onze automatische handelsoplossing of Thriven in het algemeen, kan je hier een vrijblijvend intakegesprek inplannen. 

Je kan een abonnement afsluiten vanuit de volgende landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië. Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland. Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Nadat je een abonnement hebt afgesloten, kan je via je klantaccount eenvoudig je tier wijzigen. Klik op de knop ‘Bekijken’ in het gedeelte ‘Abonnement beheren’, klik vervolgens op ‘Upgrade of Downgrade’ en kies het gewenste niveau. Als je een tier omhooggaat, zijn de services van je nieuwe tier binnen 48 uur toegankelijk. Als je een tier omlaaggaat dan zijn de services van je voormalige tier actief tot het einde van de maand. Per de 1e van de volgende maand gaan de services van je nieuwe tier in.

De looptijd van je abonnement kent een initiële looptijd van 3 of 6 maanden, dit bepaal je tijdens het afsluiten van je abonnement. Na jouw initiële abonnementsperiode, word je abonnement iedere maand automatisch verlengd. Je kan je abonnement maandelijks stopzetten zodra je initiële abonnementsperiode verstreken is. Houd er rekening mee dat je dit minimaal 48 uur voor de verlenging van je abonnement doorgeeft. 

Je abonnement gaat in op dezelfde dag van je aankoop. De initiële betaling wordt pro-rata berekend.

Na de initiële looptijd van 3 of 6 maanden is het mogelijk om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Binnen de initiële looptijd van je abonnement is dit niet mogelijk. 

Na de initiële looptijd van 3 of 6 maanden kan je jouw abonnement opzeggen door een e-mail te sturen naar support@thriven.nl of door je abonnement te annuleren in je klantaccount. De opzegging dient minimaal 48 uur voor de verlenging van het abonnement plaats te vinden. Je hebt toegang tot de services van je tier totdat de maand waarin je hebt opgezegd is verstreken. In de meeste gevallen vindt de verlenging plaats op de 1e van de maand. 

Om jouw betaalmethode of rekeningnummer te wijzigen dien je contact op te nemen met ons via support@thriven.nl.