Trading strategie: succesvolle crypto strategie

Trading strategie: succesvolle crypto strategie

Iedereen die een winstgevende handelaar in cryptocurrencies wil worden, hoeft slechts een paar minuten online te besteden om termen te vinden als ‘plan je trades; trade je plan’ en ‘houd je verliezen tot een minimum beperkt’. Deze informatie is direct beschikbaar. Deze inzichten lijken misschien meer een afleiding dan een bruikbare leidraad voor nieuwe handelaars die net beginnen. Als je net begint met handelen, wil je waarschijnlijk weten hoe je zo snel mogelijk geld kunt verdienen met een trading strategie.

Hoewel de volgende crypto trading strategieën op zichzelf als significant moeten worden beschouwd, zijn hun gecombineerde effecten aanzienlijk krachtiger. Als je ze in gedachten houdt, vergroot je de kans aanzienlijk dat je succesvol zult zijn op de markten.

Inhoudsopgave

Wat is een trading strategie

Een crypto handelsstrategie is een reeks regels en technieken die door handelaren worden gebruikt om beslissingen te nemen over wanneer en hoe een bepaald activa te kopen of verkopen. Handelaren gebruiken verschillende strategieën om hun winsten uit marktbewegingen te maximaliseren. Sommige strategieën zijn gericht op de lange termijn, andere op de korte termijn; bij sommige gaat het om het nemen van risico’s, bij andere gaat het om het minimaliseren van risico’s; sommige richten zich op technische analyse, terwijl andere gebaseerd zijn op fundamentele analyse. De strategieën die bij cryptohandel worden gebruikt, variëren afhankelijk van het type activa dat wordt verhandeld en de doelstellingen van de handelaar.

Enkele veel voorkomende soorten crypto trading strategieën zijn onder meer day trading, swingtrading, scalping, trendvolgend, scalp-and-hold, position trading en counter-trending.

Waarom een trading strategie belangrijk is

Een trading strategie is belangrijk omdat ze handelaren helpen risico’s te beheersen en potentiële winsten te maximaliseren. Strategieën bieden ook een georganiseerde handelsaanpak en kunnen verliezen helpen beperken wanneer crypto-markten in onverwachte richtingen bewegen. Door een goede handelsstrategie te implementeren, verkleinen handelaren de kans op het maken van kostbare fouten of emotionele beslissingen tijdens volatiele marktomstandigheden.

Een goed ontworpen trading strategie kan handelaren, vooral cryptohandelaren, ook helpen om kansen te identificeren en te benutten die voor het ongetrainde oog misschien niet duidelijk zijn. Door gebruik te maken van technische indicatoren en grafiekpatronen kunnen traders opkomende trends ontdekken en daarop inspelen door op tijd posities in te nemen of te verlaten. Het hebben van een strategie helpt handelaren tijdens hun handelstraject gedisciplineerd te blijven.

Ten slotte zorgt het hebben van een strategie ervoor dat handelaren meer controle hebben over hun handelskapitaal. Door een duidelijk actieplan te hebben, kunnen handelaren ervoor zorgen dat ze zichzelf niet overmatig blootstellen aan het risico en geen rationele beslissingen nemen op basis van de marktomstandigheden. Het hebben van een duidelijke strategie helpt bij het creëren van een structuur voor trades en de markten.

Crypto trading strategie

Wie gebruikt een trading strategie

Een trading strategie kan door een verscheidenheid aan beleggers worden gebruikt, van beginnende handelaren tot ervaren professionals. Ze worden vaak gebruikt door mensen die willen profiteren van marktbewegingen of risico’s willen beheersen. Strategieën kunnen ook worden gebruikt door zowel actieve als passieve beleggers en particuliere en institutionele beleggers.

Een langetermijn crypto trading strategie zoals kopen en vasthouden (HODL) kan bijvoorbeeld worden gebruikt door investeerders in cryptocurrency die willen profiteren van de lange termijn waardering. Aan de andere kant kunnen korte termijn trading strategie zoals daghandel of scalping worden gebruikt door handelaren die willen profiteren van prijsbewegingen op de korte termijn.

Bovendien kunnen hedgingstrategieën worden gebruikt door beleggers die het risico van hun portefeuille willen verminderen. Dit kan worden gedaan door munten te kopen die omgekeerd gecorreleerd zijn met de rest van de portefeuille, of door een derivaat af te sluiten, zoals een optiecontract.

Trading strategie do’s en don’ts

Do’s

1. Doe je due diligence

Neem de tijd om onderzoek te doen en de markten te analyseren, de geschiedenis te begrijpen en een trading strategie te ontwikkelen die voor jou werkt.

2. Gebruik risicobeheer strategieën

Begrijp en gebruik hulpmiddelen zoals een stop-loss om de risico’s te beheersen bij het handelen op volatiele markten.

3. Houd de markten in de gaten

Blijf op de hoogte van marktbewegingen en gebruik technische analyse hulpmiddelen zoals indicatoren en grafiekpatronen om potentiële kansen te identificeren.

4. Neem winst wanneer deze beschikbaar is

Laat de winst niet wegglippen; neem ze mee als ze er zijn!

5. Diversifieer je belegging

Spreid je beleggingen over verschillende activa klassen en valuta’s om het risico op verliezen te verkleinen.

Meer informatie via een intake?

Plan een vrijblijvende intake met Jaron en kom meer te weten over de mogelijkheden bij Thriven.

Trading strategie
Trading strategie

Meer informatie via een intake?

Plan een vrijblijvende intake met Jaron en kom meer te weten over de mogelijkheden bij Thriven.

Don’ts

1. Handel niet zonder plan

Begrijp de markten waarin u handelt en creëer een strategie met duidelijke entry- en exitpunten voordat je een positie inneemt. Je kan hiervoor een trading strategie volgen.

2. Handel niet te veel

Wees gedisciplineerd als het gaat om handelen, overbelast jezelf niet en handel niet te veel.

3. Neem geen emotionele beslissingen

Houd je emoties onder controle en laat je niet beïnvloeden door de opwinding van de markt of je eigen optimisme.

4. Volg trends niet blindelings

Neem de tijd om te begrijpen waarom een trend in een bepaalde richting beweegt en gebruik technieken zoals technische analyse om je handelsbeslissingen te nemen.

5. Vergeet niet te beoordelen

Neem de tijd om je trades te beoordelen, analyseer hoe je het beter had kunnen doen en of fouten vermeden hadden kunnen worden. Dit zal je helpen je handelsprestaties in de toekomst te verbeteren.

Bewezen crypto trading strategieën

Position trading

Position trading is een vorm van beleggen op de langere termijn, waarbij een positie in een activa wordt ingenomen en voor langere tijd wordt aangehouden, van enkele weken tot vele jaren. Hierdoor kan de handelaar niet alleen profiteren van prijsschommelingen op de korte termijn, maar ook van lange termijn trends.

Position crypto traders gebruiken vaak fundamentele analyses zoals inkomsten, financiële overzichten, economische indicatoren en nieuws om de richting van de prijs van de activa te bepalen. Ze zullen ook technische analyses gebruiken, zoals support- en resistance levels, moving averages en trends om hun posities te helpen bepalen. Position traders proberen de winst op de lange termijn te maximaliseren door kleine maar consistente winsten te behalen over meerdere transacties.

Swing trading

Swing trading is een handelsstijl waarbij transacties over een periode van dagen of weken worden uitgevoerd, in plaats van slechts een positie van de ene op de andere dag aan te houden. Het gaat erom te profiteren van marktbewegingen op de kortere termijn, in plaats van van lange termijn trends. Swingtraders maken doorgaans gebruik van technische analyses om potentiële entry- en exitpunten en risicobeheertechnieken zoals stop-losses en position sizes te helpen identificeren. Swingtrading kan worden gebruikt om te profiteren van de natuurlijke eb en vloed van de markten, waardoor handelaren kunnen profiteren van zowel op- als neergangen.

Swingtrading is geschikt voor alle soorten handelaren, of het nu cryptohandelaren zijn of andere, maar het is vooral voordelig voor degenen die niet genoeg tijd hebben om de markten dagelijks te volgen.

Day trading

Day trading is een actieve strategie waarbij op dezelfde dag crypto-activa of andere activa worden gekocht en verkocht en wordt geprobeerd te profiteren van prijsbewegingen op de korte termijn. Daghandelaren gebruiken dezelfde strategieën als handelaren op langere termijn, maar met kortere timeframes, en proberen te profiteren van kleine en frequente prijsschommelingen.

Scalping

Scalping is een handelsstrategie waarbij handelaren meerdere transacties uitvoeren in een korte periode, meestal minuten of uren. Dit wordt gedaan om kleine winsten te maken op elke transactie. Scalpers zoeken naar mogelijkheden in crypto of Bitcoin trading om crypto-activa zoals Bitcoin te kopen of verkopen en snel transacties uit te voeren, in de hoop dat het prijsverschil tussen het entry- en exitpunt genoeg is om winst te maken.

Scalping vereist aanzienlijke vaardigheden, kennis en ervaring om succesvol te zijn. Cryptohandelaren die scalpen, moeten op de hoogte blijven van de markt en bereid zijn snel te handelen om te profiteren van de snel bewegende markt.

Automatisch beleggen: DCA-strategie

Dollar-cost averaging (DCA) is een beleggingsstrategie waarbij het totale geïnvesteerde bedrag wordt verdeeld over periodieke aankopen van hetzelfde bedrag. Deze techniek wordt gebruikt om de impact van de volatiliteit op de totale aankoop te verminderen en het marktrisico te beperken.

Als gevolg van marktschommelingen probeert de DCA-strategie het risico van het in één keer beleggen van grote bedragen te minimaliseren. Door de belegging over een tijdje te spreiden kunnen beleggers profiteren van de gemiddelde prijs en hun risico minimaliseren. Dit komt omdat marktprijzen de neiging hebben om over een bepaalde periode te fluctueren.

Een veelvoorkomend probleem van de DCA-strategie, is dat de strategie verlieslatend is in een dalende markt. Dit probleem is op te lossen door ook te verkopen. Daarnaast bestaat het gebrek aan automatisch investering in crypto. Ben je benieuwd hoe dit geautomatiseerd kan? Lees ons artikel over Smart Dollar Cost Averaging.

Meer lezen over (Smart) DCA?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Crypto trading strategie

Meer lezen over (Smart) DCA?

Lees over slim beleggen via smart DCA; een strategie die DCA (periodiek investeren) probeert te verbeteren.

Een automatische crypto trading strategie

Bij een handmatige trading strategie moet een handelaar handmatig transacties plaatsen op basis van, bijvoorbeeld, technische analyse en marktnieuws. Handmatige handelaren moeten de markt nauwkeurig kunnen interpreteren om de best mogelijke beslissingen te kunnen nemen.

Geautomatiseerde handelsstrategieën zijn gebaseerd op een computerprogramma dat automatisch transacties uitvoert op basis van vooraf gedefinieerde regels. Dit type trading strategie is aantrekkelijk voor beginnende handelaren omdat het de noodzaak van handmatige besluitvorming elimineert. Geautomatiseerde strategieën bieden verbeterde snelheid en nauwkeurigheid. Ze worden echter beperkt door de complexiteit van hun programmering. Voor meer informatie, lees je hier wat de beste crypto trading bot voor jou kan zijn.

De keuze tussen handmatige en geautomatiseerde handelsstrategieën zal afhangen van de handelsstijl en doelstellingen van het individu. Ben je benieuwd om meer te weten over geautomatiseerde handel? Lees hier meer over automatisch handelen.

Ontdek kansen in crypto

Schrijf je in voor crypto tips, exclusieve kortingen, marktupdates en meer via dit formulier.

Crypto handel
Crypto handel

Ontdek kansen in crypto

Schrijf je in voor crypto tips, exclusieve kortingen, marktupdates en meer via dit formulier.

Meer gerelateerde artikelen

Crypto bot

Crypto bots en crypto automatisering door Thriven

Lees over de crypto bots en automatiseringen van Thriven. Bepaal of automatisch beleggen of auto trading met een crypto bot bij jou past.
Automatisch investeren in crypto

Automatisch investeren in crypto: Waarom automatiseren werkt

Lees over automatisch investeren in crypto. Dit artikel bespreekt de 4 belangrijkste methoden voor automatisch beleggen in crypto.
Bybit crypto bot

Bybit crypto bot: Hoe gebruik je een Bybit bot?

Lees over de Bybit crypto bot. Bybit biedt een DCA en Grid toolbox bot. Ontdek de voordelen, risico's en een alternatieve crypto bot.